Pagalmu un Putras svētki

Bauskas vecpilsētā  norisinājās VIII Pagalmu svētki un VI Putras godēšana – atdzīvojās 20 pagalmiņi. Pagalmu un Putras svētki tika radīti ar ieceri pievērst sabiedrības uzmanību kultūrvēsturiskajam mantojumam Bauskas vecpilsētā, aizdomāties par tā saglabāšanas nozīmību, kā arī atgriezt vecpilsētā rosību.

Putras svētku ietvaros Bauskas novada pašvaldība piedalījās ar informatīvo telti „Dod mājai otru dzīvi” projekta „Accelerate SUNShINE” ietvaros. Apmeklējot informatīvo telti, bija iespējams uzzināt, par Bauskas novada atbalstu iedzīvotājiem, atjaunojot savu daudzdzīvokļu ēku, tādējādi liekot aizdomāties ne tikai par kultūrvēsturiskajām vērtībām vecpilsētā, bet arī par mājām, kurās dzīvojam – šoreiz daudzdzīvokļu ēkām. Mēs esam atbildīgi, lai par tām parūpētos un dotu tām otru dzīvi. Telti apmeklēja netikai baušķenieki, bet arī interesenti no Rīgas un Vecumniekiem.

Projekts realizēts ar Eiropas Savienības Pētniecības un inovāciju programmas “Apvārsnis 2020” atbalstu,granta līguma Nr. 754080.